Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır? - Polyester Döküm Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır?-Polyester Döküm
Başlık

Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır?

Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır?

masa saati nası yapılır
Polyester masa saati

Bildiğiniz üzere polyester ürünler çeşidi sizlerin hayal gücüne bağlı olarak sınırsızdır. Bu çeşitliliği en iyi hobi ile uğraşanlar bilir.
Bu konumuz polyester saat yapımı ile ilgili olacak. Takip edenleriniz bilir önceki konumuz polyester tepsi yapılışı idi. Şimdi de sizlere polyester saat yapımından bahsedeyim.

Yazılarımın arasında yer alan polyester döküm tekniklerini yinelemeden geçiyorum. Detaylar için diğer başlıklara bakabilirsiniz.



Ham Polyester Saat

Ham demek boyasız ancak boyamaya hazır halde obje demektir. Polyester saat yapımı için en başta bize lazım olan beğendiğiniz veya kendinizin çıkardığı polyester saat kalıbı. Bu kalıp ilerde anlatacağım polyester çerçeveli sette olabilir. Tek veya 2.kalıbı da olabilir.
polyester saat modelleri
Polyester Duvar Saati


Biz elimizde bir polyester saat kalıbı olduğunu varsayarak devam edelim. Kalıbımıza hazırladığımız polyester döküm karışımını yavaşça döküyoruz. Diğer polyester objelerde olduğu gibi polyester saat objesi dökerken de mutlaka titreşim yapıyoruz. Çünkü elinizdeki polyester saatte, mutlaka ince detaylı yüzeyler vardır. Bu detay yüzeylerin çıkması çok önemlidir.




Polyester saat kalıbımıza reçinemizi döktükten sonra jelleşmesi ve ardından sertleşmesi için bekliyoruz. Burada size önemli bir püf noktası. Eğer dökümünü yaptığınız saatler duvar süsü olarak kullanılacaksa yani asılacaksa, arka yüzeyinde vida takılması gerekecek. Bu da kullanacağınız duvar saati ni, kuruduktan sonra matkap yardımı ile delip vidalamanızı gerektirecektir. Siz uğraşmamak adına takip edeceğiniz yol, polyester reçine döküldükten sonra jelleşme sürecinde zorlamadan hafif bastırarak vidayı ve askısını yerleştirebilirsiniz. Bu yol size zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Evet geldik polyester saat objemizi kalıptan çıkarmaya. Tüm polyester modeller de olduğu yine tam sertleştikten sonra zımpara yapmaya. Zımpara konusunu da detaylı anlatmıştım. O konuya bakabilirsiniz. Zımparadan sonra tozlarını temizliyoruz ve artık polyester saat objemiz hazır.
 

Polyester Saati Boyama



Polyester aksesuarların tamamında olduğu gibi polyester saat boyamada bir sanat tır. Her zaman belirtirim ki boyamada kopya çekmeyin, hayal gücünüze bırakın. Emin olun ki o zaman objeleriniz çok güzel ve özgün olacaktır. Ve beğenisi de o yönde artacaktır. Aynı bloğuma aramalarınızda kolayca ulaştığınız gibi….
Polyester saat boyamanızda kullanacağınız akrilik boyalar yardımcınız olacak. Yaptığınız çalışmamaların üzerine sim tozları dökerek de canlılığını, parlaklığını ortaya çıkarabilirsiniz.

boyalı polyester saat
Hazır Polyester Saat
İlk polyester saat modelini deniyecekseniz ve kalıp satın alacaksanız, polyester çaydanlık saat modelini tercih edebilirsiniz. Şuanda revaçta olan bir model ve polyester imalatçılarında pek fazla bulunmayan bir set.

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yazmanız memnun edecektir.

Herkese Hobili günler diliyorum.






Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır? Polyester Saat Nedir? Polyester Saat Nasıl Yapılır? Reviewed by Admin on 2/24/2019 Rating: 5

2 yorum:

  1. Iyi günler katkı maddesi nedir yani hem sağlam hemde parlak olması icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Sertliği sağlayan karışım icine eklenen kalsitten kaynaklanmaktadır. Sağlamlık veren madde ise polyester reçinedir.

      Sil

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.