Akrilik Boya Nedir? - Polyester Döküm Akrilik Boya Nedir?-Polyester Döküm
Başlık

Akrilik Boya Nedir?

Akrilik Boya Nedir? Akrilik Boya Nerelerde Kullanılır

Su bazlı akrilik boya, su içinde  tutulan plastik akrilik reçine parçacıklarından meydana gelir. Su buharlaştıkça reçine parçacıkları birlikte güçlü bir dayanıklı boya oluşturur.

Akrilik Boya Bileşenleri

Akrilik reçine
Akrilik emülsiyonların yapıldığı bir polimer. Yüksek kaliteli akrilik reçine, yüksek kaliteli polimer emülsiyonu için gerekli bir bileşendir.
Cilt
Akrilik polimer emülsiyonu, Akrilik boyanın kullanım ve dayanıklılık özelliklerini veren bağlayıcıdır.
Pigment
Çözülmeyen kuru, toz halindeki materyaller, ancak akrilik polimer emülsiyonu ile karıştırıldığında asılı halde kalırlar. Organik, inorganik, doğal ve sentetiktirler. Uygulandıkları yüzey için çok az veya hiç afinitesi yoktur. Bir boya yüzeyine pigmentler yapıştırmak ve bir boya filmine birleştirmek için bağlayıcı gereklidir.

boya nasıl yapılır
Akrilik Boya

Akrilik Boyanın Özellikleri

  • Sudan etkilenmez.
  • Kuru bir boya yüzeyi, sabun ve su ile hafifçe yıkanarak temizlenebilir.
  • Sıcak havada yumuşak olur; soğuk havalarda esnekliği azalır.

Akrilik Boya Ne İçin Kullanılır?

Akrilik boya, birçok uygulamada kullanılabilecek, su bazlı, toksik olmayan ve çabuk kuruyan bir boyadır. Akriliklerin temizlenmesi ve opak olması kolaydır, yani hataları üzerlerinde boyayarak düzeltebilirsiniz. Akrilik boyanın tipine bağlı olarak, iç veya dış mekanlarda kullanıma uygundur ve akrilik boyayı ömrü solmadan veya çatlamadan uygulamalısınız.
 El Sanatları için Akrilik Boya
El sanatları için kullanılan bu boya en yaygın ve ucuz akrilik türüdür. Çeşitli renklerde bulunur, pürüzsüz ve kremsi bir kıvama sahiptir. Ahşap, seramik, kâğıt, kumaş, cam ve kanvas dahil olmak üzere çoğu iç mekân projelerine uygundur.


Akrilik Boya Nedir? Akrilik Boya Nedir? Reviewed by Admin on 1/20/2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.