Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır? - Polyester Döküm Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır?-Polyester Döküm
Başlık

Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır?



Bu yazımın konusunu sıcak silikona ayırdım. Evet bildiğiniz üzere diğer yazılarımda soğuk silikondan bahsetmiş, sizlere pratik ve ucuz kalıp alma konusunda detaylı açıklama yapmıştım. Şimdi de sizlere sıcak silikonu anlatacağım. Hobi severler bilirler ki sıcak silikon aslında pek çok alanda bizlere yardımcı bir maddedir. Bu kadar geniş bir alanda olduğuna göre elbette polyester hobi ile ilgilenenler içinde önemlidir. Şimdi gelelim bu yazımın konusuna….




Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon ile Neler Yapılır?


sıcak silikon mumu nasıl
Sıcak silikon mumu




Sıcak silikon, kullanım alanı açısından genelde iki cismi birbirine yapıştırmak için kullanılır.  Sıcak silikon, bir nevi yapıştırıcıdır diyebiliriz. Fakat aklınıza kuvvetli yapıştırıcı gelmesin. Yine de yaptığı cisimleri kolay bırakmaz. Belli bir kuvvet veya ağırlığa kadar tutar.
Sıcak silikonun bu kolay bırakmaz ama sertte yapıştırmaz özelliği bizlere kolaylık sağlar. Yanlış yapıldığında, birbirinden ayırarak düzeltmeyi kolaylaştırır.


Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır?



Sıcak silikon, adı üstünde ısıtılarak kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle silikon tabancası kullanılır. Silikon tabancası kullanım alanınıza göre, profesyonel sıcak silikon tabancası veya amatör sıcak silikon tabancası diye ayırarak kullanabilirsiniz. 2 silikon tabancası arasındaki fark, birinin yapısal olarak büyük olması ve sıcaklık whattının yüksek olmasıdır. Sıcak silikon tabancası tavsiyesi istiyorsanız, yapacağınız işe göre değişir. Ve silikon tabancası kaç watt olmalı kararını kendiniz vermelisiniz. Silikon tabancası kaç derecedir diye düşünürseniz ortalama 100 il 200 derece arasındadır. Silikon tabancası haznesine yerleştirdiğiniz silikonu eriterek istediğiniz kullanım alanı açtığından sıcaklık ve ısınma süresi burada sizin için önemli olacaktır.  Sıcak silikon tabancası fiyatları ise yine belirttiğim gibi kullanım şekline ve bütçenize göre değişmektedir. 


silikon tabancası
Sıcak silikon tabancası





Silikon Tabancası Nasıl Kullanır?



Sıcak silikon tabancası gayet kolaydır. İhtiyacınıza uygun silikon tabancası aldıktan sonra, sıcak silikon mumunu yerleştiriyoruz.Ardından silikon tabancasını prize takıyoruz. Varsa açma-kapama düğmesiyle aktif hale getirip bir süre bekletiyoruz. Ardından ısındıktan sonra tabancanın ucundan gözle görebiliriz erdiğini. Ve uygulamak istediğimiz yere sıcak silikonu uyguluyoruz.






Sıcak Silikon Nerelerde Kullanılır?


Bu konuya aslında şu sorularla da devam edebiliriz. Silikon tahta yapıştırır mı? sıcak silikonla kumaş yapıştırma olur mu? silikon ile cam yapıştırma veremli midir? Tüm bu sorulara cevap kısmen evettir. Sıcak silikon kullanım alanı olarak;

Metal, plastik maddeler, ahşap cisimler, polyester obje arkalıkları, çeşitli elektronik devre içi montajları, yine polyester çerçevelere cam veya resimlik yapıştırmak için, kokulu taş objeleri, bazı kumaş bezleri, çiçek süsleme ve birleştirmede, okullarda maket oyuncak yapımında, sıcak silikon akvaryum yapımında, sıcak silikon ayakkabı yapıştırmak için, sıcak silikondan anahtarlık yapımında gibi aklınıza gelen birçok alanda iz bırakmaması ve koku yaymaması nedeniyle sıkça kullanılır.

 Kategorik olarak listelediğimizde ise; 

Otomotiv yani araç sektörü, Tekstil ve deri imalatında, Temizlik malzemelerinde, İnşaat ve mimarlık alanlarında, Güzellik ve kişisel bakımda, Yiyecek-içecek sektöründe, kâğıt imalatında, medikal alanda kullanımı mevuttur.

Sıcak Silikon İle Yapılabilecek Şeyler

İnternette gezinirken karşıma çıkan bir videoyu sizlerle paylaşayım. Gerçekten sıcak silikon ile yapılabilecek harika işler çıkarmış. Sizlerde izleyince fark edeceksiniz. Sonuna kadar izleyin belki denemek istedikleriniz olabilir...


 (Videoyu yayınlayan kaynak: Youtube- Mr.shan kanalıdır.)


Özetle sıcak silikon kullanım alanı birazda hayal gücünüzün sınırları içerisindedir. Umarım açıklamalarımdan istifade edersiniz. Yapacağınız yorumlar benim için önemlidir. Hayal üçünüzden örnekler verebilirsiniz….


Hepinize Hobili günler dilerim…




Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır? Sıcak Silikon Nedir? Sıcak Silikon Nasıl Kullanılır? Reviewed by Admin on 4/05/2019 Rating: 5

1 yorum:

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.