Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır? - Polyester Döküm Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır? -Polyester Döküm
Başlık

Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır?

 Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır? 

Alçı döküm nedir


Polyester döküm, polyester reçine ve içeriğinin kimyasal katkısına kalsit eklenmesiyle ortaya çıkardığımız bir madde olduğunu önceki yazılarımda detaylı anlatmıştım. Şimdi ise sizlere yine polyester döküm kadar olmasa bile objenizi çıkarıp, sertleştirip ve yine boyamasıyla ortaya nasıl uygun bir madde çıkarabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Seri yazılarla anlatacağım bu konuda umarım sizlere faydası olacaktır. Ayrıca burada anlattığım polyester döküm konusundaki yazılarımın tamamı deneyimlerle sizlere aktarmaktayım. Yine de soracağınız tüm sorular hem bizleri hem de diğer takipçilerimizi bilgilendirmiş olacaktır.

Şimdi gelelim bu yazımın konusuna. Neden polyester dökümü anlatırken birden bu konuya girme gereği duyduğuma. Sizlerden gelen olumlu mesajlardan dolayı öncelikle teşekkür ederim. Polyester döküm nasıl yapılır sorusuna pek çok takipçimiz bu şekilde detaylı bir açıklamaya ulaşamadıklarını belirttiler. Amacımın zaten pek bilinmeyen veya aramalarınızda rahatlıkla ulaşmayacağınız bilgileri size ulaştırmak olduğunu ilk yazılarımda anlatmıştım. İşte gelen mesajlardan bazılarında da gördüğüm, ekonomik olarak polyester fiyatlarının baya yükseldiği ve mecburen maliyet düşürmek açısından ne yapılabileceğinin sorulduğunu gördüm. Bu nedenle sizlere polyester döküme alternatif sunacağım bu yöntem umarım faydalı olacaktır.

Polyester döküme alternatif ne yapılabilir sorusuna vereceğim cevapta, kullanacağımız ham madde alçı. Evet alçı kelimesini okuduktan sonra tahmin edebiliyorum sizlerde bir geri çekilme oldu. Ancak sizlerden isteğim yazılarımı tamamen okumanız. Çünkü sizlere sıradan bir alçı döküm olarak anlatmayacağım. Yapacağımız uygulama sonunda alçının nasıl sertleştiğine sizlerde şahit olacaksınız. 

İlk olarak alçı nedir onunla başlayalım....

Alçı Nedir? Alçı Özellikleri Nelerdir? Kaç Çeşit Alçı Vardır? Alçı Nerelerde Kullanılır?

Alçı, alçı taşı denilen bir maddenin yaklaşık 160 derece sıcaklıkta bir nevi pişirilmesi ile meydana gelen beyaz toz bir maddedir. Kimyasal bileşeni olarak kalsiyum sülfat bulunmaktadır. Özellik olarak su ile karışımından sonra hızlıca donan bir yapıdadır. 

Alçı çeşitleri olarak bizlerin tekniğe girmeden bildiğimiz kadarı ile saten ve kartonpiyer olarak çeşitleri mevcuttur. Mutlaka detaylı analiz yapanlar için farklı çeşitleri de vardır. 

Alçı genel olarak duvar sıvalarında, obje yapımında kullanılmaktadır. Tabi diş protezlerinde de alçı kullanıldığını duymuşuzdur. Ancak orda kullanılan alçı burada anlattımız alçılardan bağımsız bir alçıdır.

Şimdi gelelim obje yapımında kullanağımız alçıya. döküm alçı olarak kartonpiyer alçısı kullanacağınız. Needen alçı döküm tekniğimizde kartonpiyer alçı kullanacağımız sorusuna cevap hızlı donması. Kartonpiyer alıçı, su ile temasından sonra hızlıca donma özelliğine sahiptir. Bu da yapacağımız objelerde daha hızlı sonuç almamızı sağlayacaktır. 

Evet sizler kartonpiyer alçıyı kolaylıkla hırdavat satan veya boya satan yerlerde bulabilirsiniz. Ve fiyatı da ucuzdur. Normal kartonpiyer alçısı demeniz yeterli olacaktır. 

Bu yazımı kısa tutarak ana maddeyi sizlere belirtmiş oldum. Yazılarımın kısa olması da sizlerin sıkılmadan bu anlatılanları uygulayabilmeniz için.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere....

Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır? Polyester Döküm Yerine Alternatif Ne Yapılabilir? Ucuz Obje Çıkarımı Nasıl Yapılır? Reviewed by Admin on 1/03/2022 Rating: 5

2 yorum:

  1. Alçının nasıl sertlestirilecegini bayadir araştırıyorum. Diğer yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Toz kum, c30 beton, polyester

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.