Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir? - Polyester Döküm Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir?-Polyester Döküm
Başlık

Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir?

Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir
Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir? Nasıl Kalıp Çıkarılır?

Değerli hobiseverler, bu yazımda yine sizlerden gelen sorular üzerine polyester döküm kalıpları konusunu dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Takipçilerim bilir ki bloğum da polyester döküm hakkında pek çok bilgi mevcut. Aslında diğer yazılarımda da kısmen değinmiştim. Fakat bu sefer sizlere sadece polyester döküm kalıplarını belirteceğim.

Öncelikle sizlerden gelen genel sorulara göre açıklamasını yapacağım başlıkları seçtim. Bunlar, silikon kalıp nedir? silikon kartonpiyer kalıplar, fiber polyester kalıp döküm ile ilgili bilgiye nasıl ulaşabilirim? elyaf polyester kalıp modeli nedir? polyester kalıp havuzu ve polyester kalıp lekesi nasıl çıkar gibi sorular sizleri baya yormuş. İşte bu yazımda bu sorulara cevaplar bulabilirsiniz.


Polyester reçine karşımı diğer konularda detaylı anlattığımdan girmiyorum. O yazılarımı inceleyebilirsiniz.

Silikon Kalıp Nedir?

Silikon kalıp genel olarak RTV dediğimiz sıvı akışkan ve etken maddesi olmadan donma sağlamayan bir maddedir. Silikon kalıplar genel olarak RTV sıvı silikon ile yapılır. Ancak tek kalıp alma çeşidi RTV olmayıp, sıcak silikon veya mum silikon denilen sert silikon ile de silikon kalıp çıkarılabilir. Silikon kalıp, bizlere objenin benzerini veren yardımcı elemanımızdır. Tabi iki silikon dedik fakat cam silikonu ile de kalıp çıkarılır. Buradan TIKLAYARAK diğer yazılarıma bu konuda bakabilirsiniz.

Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir? Nasıl Kalıp Çıkarılır?

Aslında başlıkta belirtildiği üzere silikon kartonpiyer kalıbı değil, soru sadece kartonpiyer kalıbı olacak soru. Silikon çok şeffaf ve ince olduğundan ve kullanacağım alçı da bir o kadar hafif ve ince olacağından kullanılmaz. Kartonpiyer kalıp nedir? nasıl yapılır sorusuna ise bu işin ustalarını dinleyerek öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki videoda ustamız güzelce anlatmış. Biz bize düşen tarafı açıkladık. Merak eden takipçilerimiz videoyu izleyebilirler...




Genel olarak kalıp çeşitlerini sizlere anlatmaya çalıştım. Umarım aradığınız kalıp çıkarma metodu ile bilgiye kısmen yardımcı olmuş olurum.
Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir? Silikon Kartonpiyer Kalıplar Nedir? Reviewed by Admin on 1/05/2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.