Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır? Evde Kokulutaş Kalıbı Hazırlama - Polyester Döküm Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır? Evde Kokulutaş Kalıbı Hazırlama-Polyester Döküm
Başlık

Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır? Evde Kokulutaş Kalıbı Hazırlama

Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır?

Öncelikle paylaşımlarıma göstermiş olduğunuz ilgi için tüm hobiseverlere teşekkür ederim. Özellikle yorum yazarak ve özel mesajla bana ulaşanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Gönderilen teşekkür mesajları ile karışılığı almış oluyorum aslında.

Geçen yazımda RTV silikondan bahsetmiştim. Tabi bazı takipçilerim ne yazik ki doğru RTV yi bulamadıklarından sorunlar yaşamış, kimileri de istediği şekilde objelerin modelini almışlar. İçeriği için dikkat edilmesi gerekenleri yazmıştım ihtiyaç halinde tekrardan dikkatli bir şekilde o yazımı okuyabilirsiniz.

Bu yazımda RTV alternatifi olabilecek bir kalıp alma metodunu aktaracam. Evde kalıp yapılışını anlatacam. Tabi kesinlikle unutmayın ki bu kalıp alma şekli tamamen amatör olup, profesyonelce ürün çıkarmada çok da sağlıklı olmayacaktır. Ve çok detay mevcut ise onları da net çıkarmayabilir. Ancak maliyeti düşük olduğundan bu yöntemi deneyebilirsiniz.

İşte RTV silikonla kalıp alma alternatifi;

Öncelikle Gerekli Malzemeler

  •  Nişasta
  •  Şeffaf cam,çerçeve silikonu. ( Sizlere tuhaf gelebilir ancak alacağınız silikon en ucuz yani kalite olarak en düşü olmasına dikkat edin. Sebebi kaliteli silikonların kuruma süresi daha uzun sürüyor. Hızlı kuruyan silikon gerektiğinden kaliteli olanları tercih etmeyin.  Tabi bütçenizi de sarsmamış olur)
  • Spatula tarzı bir alet
  • Düz bir zemin tercihen mutfağınızın tezgahı olabilir.
  • Kalbını alacağınız obje



Karışımın Hazırlanması ve Model Alım Aşamaları


Tezgahı veya karışımı hazırlayacağınız yeri temizleyin,  Herhangi bir toz, kir birikintisinin olmamasına dikkat edin.  Objenizin boyutuna göre tahmini olarak nişastayı tezgaya dökün. Unutmayın ki yapacağınız karışım objenin üstünü kaplayacak.

Nişastayı döktükten sonra üzerine silikonu sıkıyoruz. Ve karışımı yoğuruyoruz. Tıpkı hamur yoğur gibi. Spatulamız bu aşamada yere yapışanları toplamamıza yardım edecek. Yalnız açık havada yapmaya özen gösterin veya havalandırmayı kullanın kokusu ağırdır.

Ne çok katı nede çok yumuşak olmayacak kıvama gelince objenizi üzerine bastırın. Ve objenin tüm yüzeyinin kaplandıgına dikkat edin.

Yaklaşık 1-2 Saat bekledikten sonra objenizi çıkarın. Artık kalıbınız hazırdır.

Bu kalıbınıza kokulutaş, alçı veya polyester döküm yapabilirsiniz.

Tüm hobiseverlere başarılar. Anlatmayı unuttuğumuz veya kaçırdığımız noktalar olursa lütfen yorum kısmından iletin.





·          


Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır? Evde Kokulutaş Kalıbı Hazırlama Evde Silikon Kalıp Nasıl Yapılır? Evde Kokulutaş Kalıbı Hazırlama Reviewed by Admin on 10/10/2018 Rating: 5

6 yorum:

  1. Malatya Haber; olarak başarılarınızı diliyorum. İyi Bloglamalar :)

    Malatya Oto Kiralama sektörünün lider firmalarından çok ucuz fiyatlarda, kaliteli ve yüzde yüz müşteri memniyetini önemseyen bir hizmet almak istediğinizde

    Malatya Rent a Car Kırtekinler Araç Kiralama olarak bizleri tercih edebilirsiniz.
    Kırtekinler Araç Kiralama İnönü Mahallesi, Terminal Cd. 25/A, 44070 Yeşilyurt/Malatya

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Başarılarınızın devamını dileriz. Umarız uzun soluklu bir yayım siteniz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel temennileriniz için teşekkür ederiz. Sizlerede başarılar...

      Sil
  4. Üstadım öncelikler selamlar. Site ve forum için teşekkürler. (DH hobi formundan buldum sizi) Bir sorum vardı; Bir nesnenin kalıbını çıkaracağım, RTV-2 kalıp silikonu kullanarak. Kalıbın mukavemetini arttırmak için 1 cm kalınlıkta kauçuk levha kullanacağım (Kalıp ve levha 60x60x1.5 cm) Öğrenmek istediğim; RTV-2 kalıp silikonunu, kauçuk panele yapıştırabilirmiyim? Yada malzeme ve yöntem olarak ne tavsiye edersiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    kusura bakmayın yorumunuza baya geç dönüş yapmış oldum. Göremediğimden tekrardan kusura bakmayın. Konuyu tam anlayamadım ancak anladığım şekilde belirtmek gerekirse, kalıbına arkasına levhayı hızlı yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. Eğer kalıbınızın arka kısmı düz değilse mümkün olduğunda düzleştirmeye çalışın. Yinede düzleşmezse levhayı yapıştırdıktan sonra yandan oluşan dalgalı gönümü engellemek için cam macunu ile ile düzleştirebilirsiniz.

    iyi çalışmalar dilerim

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.