Ahşap Polyester Dolgu Nedir? Polyester Dolgu Vernikleri - Polyester Döküm Ahşap Polyester Dolgu Nedir? Polyester Dolgu Vernikleri-Polyester Döküm
Başlık

Ahşap Polyester Dolgu Nedir? Polyester Dolgu Vernikleri

 



Ahşap Polyester Dolgu Nedir?

 

Bu yazımızda ki konumuz polyester dolgu nedir sorusuna cevap aramak olacaktır. Polyester dolgu malzemesi, polyester reçine esaslı, reaksiyon şeklinde kurulamalı olarak meydana gelen polyester dolgu verniğidir. Kullanım alanı genel olarak ahşap sanayide kullanılmaktadır. Kullanılan ahşap içinde herhangi bir doğal yapısına zarar vermez.

 

Polyester dolgu çok amaçlı bir dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Ahşap üzerinde Sığ çizikleri veya çivi deliklerini doldurmak için yüzey kaplama bileşiği olarak da kullanılabilir.. Ahşap macunun aksine, polyester dolgu sert kurur, böylece çevreleyen ahşabın profiline uyacak şekilde zımparalanabilir. Polyester ahşap dolgular, epoksilere göre daha az esnektir ve ahşaba da yapışmaz.

Polyester dolgular, suya dayanıklıdır ancak su geçirmez değildir. İki parçalı dolgu maddelerinin çoğu bir dereceye kadar küçüldüğünden, delikler biraz fazla doldurulmalıdır. Daha büyük boşluklar, birden fazla kat dolgu gerektirebilir.

 

Polyester dolgular, ahşap yüzeyi korurken, aynı zamanda kolay zımpara olması nedeni ile daha pratik ve seri bir sonuç elde edilebilir. Kullanım alanı geniş olmakla birlikte genel olarak parke sanayisinde, mdf kaplama üzerinde ve mobilya endüstrisinde kullanılmaktadır. Uygulama sonrası maddeyi fiziksel darbelere karşı korur.

Polyester Dolgu Nasıl Uygulanır?

 

Polyester dolgu maddesi, uygulamaya başlanmadan önce uygulaması yapılacak yüzeyi öncelikte her türlü kir, yağ gibi lekelerden arındırılmalıdır. Ayrıca üzerine yapışmış bir cisim varsa mutlaka o maddeden arındırılmalıdır. Eğer polyester dolgu maddesinin inceltilmesi gerekiyorsa, inceltme oranı en fazla %20 olacak şekilde uygulanmalıdır.

Polyester dolgu maddesinin kuruma süresi, çevresel sıcaklıklara göre farklılık gösterse de genel olarak, 25-30 dakika aralığındadır. Tam kurusumasını ise 24 saatte tamamlamaktadır. 



Ahşap Polyester Dolgu Nedir? Polyester Dolgu Vernikleri Ahşap Polyester Dolgu Nedir? Polyester Dolgu Vernikleri Reviewed by Admin on 12/27/2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Silikon ile Ayakkabı Yapıştırma: Kolay ve Dayanıklı Onarım

  Ayakkabınız yırtıldı mı? Tabanı mı gevşedi? Hemen çöpe atmayın! Silikon kullanarak kolayca ve sağlam bir şekilde tamir edebilirsiniz. Sil...

Blogger tarafından desteklenmektedir.